Huhtikuun ensimmäinen päivä on perinteisesti ollut päivä, jolloin kanssaeläjiä huijataan oikein urakalla. Viimevuosina myös mediat ovat lähteneet juttuun mukaan. Olen tähän kerännyt muutaman mielestäni hyvän esimerkin.

Aamulehti uutisoi etusivullaan, että Tampereella hartaasti puuhattu pikaratikka saapuu kaupunkilaisten ihmeteltävästi. Lehden mukaan Kuninkaankadulle on asennettu pätkä kiskoja. Kaupunkilaisia pyydettiin paikalle polkupyörineen ja soittimineen, jolloin saataisiin simuloitua ruuhka-aikaa. Lehden sivuilla oli pari hyvin uskottavaa kuvaa tapahtumasta.

Jatkoaika.com kertoo huijauksessaan, että jääkiekon SM-liigan erotuomarit ovat menneet lakkoon johtuen median kovasta kritiikistä. Uutisessa kerrotaan, että legendaarinen Seppo Mäkelä olisi alustavasti lupautunut tuuraamaan lakkoilijoita. Jatkoaika.com:n toimitus oli luvannut auttaa SM-liigaa ja pyysi vapaaehtoisia ilmottautumaan sähköpostilla.

F-Secure kertoo weblogissa julkaisseensa huhtikuun alun kunniaksi Anti-Virus-ohjelmasta version 6.3, jossa uutena ominaisuutena on Muumi-skini.