Boa Morte on portugalia ja tarkoittaa hyvaa kuolemaa. Mitenkaan kuolettava tama levada ei kuitenkaan ole, vaan siita selviytyy hyvinkin helposti jopa nitromatkailija (yli 70 henkilo, jonka henkea alkaa ahdistaa helposti).

Levadat ovat paikallisia kastelujarjestelmia, jotka laskeutuvat kosteasta vuoristosta etelan rinteille mahdollistaen viljelyn nailla rinteilla. Levadat kiemurtelevat hiljalleen rinteita alas, keskimaarainen pudotus on noin 2% luokkaa ja virtaus levadassa on hyvin heikke. Pieni pudotus mahdollistaa sen, etta kallisarvoista makeaa vetta ei mene hukkaan.

Levadaa oli mainostettu helpoksi ja alussa varoiteltiin sen kapeudesta ja rinteen jyrkkyydesta. Itse ainakin koin pienoisen pettymyksen, koska levadan vieressa kulkeva polku oli kapeimmillaan noin 1,5 metrin levyinen ja muutenkin kavely oli kuin olisi hiekkatiella kavellyt. Sunnuntaina, jos saa sallii, on edessa 14 kilometrin vaativampi levada. Jos siina olisi hieman lisaa haastetta.

Jos teilla on aikaisempaa kokemusta Madeirasta ja haluatte laittaa jotain ehdotuksia mita kivaa lauantaina voisi harrastaa niin laittakaa ihmeessa kommenttiin ideoita tulemaan.

Illalla on edessa viela Madeiralainen ilta jos varmasti huomella lisaa. Nyt hetkeksi uimaan ja sitten valmistautumaan iltaan.