Aamu valkeni Funchalissa puolipilvisena, mutta mukavan lampimana. Eilen illalla olimme ravintolassa syomassa paikallista perinneruokaa, Espetadaa. Se on grillattu haranlihavarras ja se tarjoiltiin runsain lisukkein. Liha oli sopivan mureaa ja mukavan mediumiksi jatetty. Myos vaimoni, joka syo aina pihvinsa kypsana, piti lihan mausta. Jos joskus paadytte lomallanne Madeiralle niin tama on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ruoka. Annoksen hintaan kuului viini ja vaimoni halusi maistaa paikallista Vino Verde, vihreaa viinia, joka tehdaan raaoista rypaleista ja muistuttaa matkaoppaan mukaan hyvin paljon omenasiideria. Itse halusin punaviinia. Oletimme, etta molemmat saavat lasilliset, mutta yllatys oli melkoinen kun molemmille kannettiin poytaan oma pullo. Meidan alkoholin kaytolla se oli melkoinen maara. Kaikkea ei tietentaan ole pakko juoda, mutta suomalaiset perinteet tuntien harva sita pulloa varmasti tyhjaksi jattaisi. Meilta kylla molemmista pulloista jai paljon juomatta.

Tanaan tarkoituksemme on pitaa omatoimipaiva ja tutustumme hotellin ymparistoon ja muuhun kaupunkiin hieman tarkemmin.