Kuluneen viikon aikana Saunalahti on julkaissut pari uutta mielenkiintoista palvelua ja tuotetta. Itse otin eilen käyttöön SaunaSync:n, joka on Saunalahden versio SyncML -systeemistä. Järjestelmässä käyttäjän puhelin synkronoi kalenterimerkinnät ja kontaktit palveluntarjoajan palvelimen kanssa. Myös käyttäjän sähköpostiohjelma on mahdollista saada juttelemaan samaan järjestelmään, jolloin kaikki yhteystiedot ja kalenterimerkinnät olisivat molemmissa laitteissa samat. Tämä palvelu on ilmainen. Itselläni on parhaillaan menossa Mozilla Thunderbirdin säätäminen tähän järjestelmään.

Toinen mielenkiintoinen uutuun on Dataetu. 10 euron kuukausimaksulla on mahdollista siirtää GPRS- ja 3G-dataa niin paljon kun haluaa. Tämä mahdollistaa mm. Push-to-Talk -toiminnon käyttämisen.

Lisäksi Tietokone-lehti uutisoi Saunalahden tuovan lähiaikoina uuden Kartturi-palvelun. Kartturi on GPS-paikannusjärjestelmä, jossa karttatiedot haetaan aina verkonyli. Saunalahdella on ollut tapana tuoda kaikki palvelut ilmaiseksi liittymän lisäpalveluina. Jos tämäkin palvelu tulee olemaan ilmainen ja Dataetu pysyy voimassa, niin ne ovat todella mielenkiintoinen yhdistelmä.