Internet Explorer 7 beta 2 on laitettu julkiseen jakoon. Ohjelma on mahdollista noutaa osoitteesta http://www.microsoft.com/windows/ie/ie7/default.mspx. Ohjelman asentamiseksi koneeseen täytyy olla asennettuna Windows XP ja SP2. Ilman näitä ohjelma ei toimi. Lisäksi Windowsin pitää olla aito. Aitous tarkastetaan ennen asennusta. Kirjoittelen tätä kirjoitusta IE7:lla ja täytyy sanoa, että karkkia on tullut lisää. Välilehdet toimivat samaan tapaan kuin Firefox 1.0-versiossa, eli niiden järjestystä ei pääse muuttamaan (Mikä on muuten yllättävän näppärä ominaisuus jos tekee nettiselaimella töitä). Samalle koneelle ei voi olla asennettuna kun yksi IE samaan aikaan, joten versio 6 lähtee asennuksessa kävelemään. Outlook Expressistä ainakaan tässä vaiheessa uutta versiota koneelle tullut.

Selaimeen on rakennettu sisälle ATOM ja RSS -syötteiden tuki. Kun testailin ominaisuutta se vaikutti ihan toimivalta. Blogilista.net taitaa menettää ainakin meikäläisen. Selain aukeaa suht nopeasti, vaikka tämä kannettava, jota testilautana käytän ei ole aivan viimeisintä huutoa. Kun selaimen on saanut auki on sivujen avautuminen todella nopeaa. Mielestäni tämä on nopein tähän asti käyttämistäni selaimista. Lisäksi selaimissa on Phishing Filter -niminen ominaisuus, jonka toiminnallisuus ei ole vielä avautunut minulle. Sen on kai tarkoitus suojella minua antamasta pankin tunnuksia ja salasanoja kenellekään.

Jotain pienti bugia näyttäisi olevan, koska kursori tuntuu hyppivän tässä kirjoitusruudussa hieman miten sattuu, mutta se ei haittaa kun kirjoittaa kerralla kunnollista tekstiä mitä ei tarvi jälkikäteen korjailla ;)

Testatkaa ihmeessä ja kertokaa omia kokemuksianne.